Veilige installaties van goede kwaliteit


Dat is het doel van de onafhankelijke stichting InstallQ. Dat doet InstallQ met kwaliteitsregelingen. Hiermee bewaakt InstallQ de installaties waar Nederland (dagelijks) gebruik van maakt.

Om haar doel te bereiken, ontwikkelt en beheert InstallQ een breed scala aan kwaliteitsregelingen voor de totale installatiesector. InstallQ erkennen installateurs en bedrijven en informeren over certificeren. Daarbij accrediteert InstallQ examens, opleidingen en bijscholing in installatietechniek.

Breed draagvlak
InstallQ is ontstaan uit een fusie tussen Sterkin en KvINL in januari 2019. InstallQ is de meest toonaangevende kwaliteitsorganisatie binnen de installatiesector. De onafhankelijke stichting heeft in de markt een breed draagvlak, waaronder installateurs, opdrachtgevers en overheid.

InstallQ logo bewijst kennis en kunde
Het logo van InstallQ is een bewijs van kennis en kunde. Smakman Elektrotechniek is op zijn vakgebied gecontroleerd op bepaalde vakbekwaamheidseisen. Werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de geldende normen en eisen, waaronder het Bouwbesluit en de NEN-normen die van toepassing zijn.

Website
InstallQ
De Echte installateur